Musharraf ostaje zapovjednik oružanih snaga

Musharraf ostaje zapovjednik oružanih snaga
OBNAŠATELJ dužnosti pakistanskog predsjednika potpisao je u utorak zakon koji generalu Pervezu Musharrafu omogućuje da uz dužnost predsjednika države obnaša i dužnost zapovjednika oružanih snaga iako je obećao da će s te dužnosti odstupiti krajem godine.

Pakistanski parlament usvojio je prošloga mjeseca prijedlog zakona koji Musharrafu omogućuje da istodobno obnaša obje dužnosti.

Obnašatelj dužnosti predsjednika Mohammadmian Soomro, predsjednik gornjeg doma parlamenta, potpisao je zakon u Musharrafovoj odsutnosti, rekao je ministar informiranja Sheikh Rashid Ahmed.

Musharraf se trenutačno nalazi u posjetu Latinskoj Americi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obnašatelj dužnosti predsjednika potpisao je prijedlog zakona", rekao je. "Predsjednik sada može obnašati obje dužnosti", rekao je.

Musharraf se tek treba izjasniti hoće li zadržati obje dužnosti.

Pakistanski predsjednik obećao je prošle godine islamskim strankama da će se do kraja 2004. odreći dužnosti zapovjednika oružanih snaga u zamjenu za potporu ustavnim promjenama koje su potvrdile njegovu vladavinu i omogućile mu široke ovlasti.

Nedavno se, međutim, predomislio, ističući da bi time umanjio svoj autoritet u ratu protiv terora i oslabio utjecaj na mirovni proces s Indijom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara