Musharraf smijenio vodeće ljude u vojsci

NAKON što je prošli vikend na njega pokušan treći atentat, predsjednik i vrhovni zapovjednik pakistanske vojske Pervez Musharraf smijenio je šefa vojne obavještajne službe, objavili su u petak medjii.

U vojnom priopćenju kaže se da je general bojnik Nadeem Taj, predsjednikov vojni tajnik, zamijenio generala bojnika Tariqa Majeeda na mjestu čelnika vojne obavještajne službe. Majeed je promaknut u generala i postavljen za načelnika glavnog stožera.

General Shahid Aziz, sadašnji načelnik glavnoga stožera pakistanske vojske, imenovan je zapovjednikom snaga za Lahore, umjesto generala Zarara Azima koji je postao glavni inspektor za obuku i evaluaciju, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Musharraf uspio je neozlijeđen preživjeti najnoviji pokušaj ubojstva, a eksploziv koji je aktiviran sa zakašnjenjem uništio je most nakon što je njegova kolona prošla, pišu novine.

Bio je to treći atentat na Musharrafa otkako je 1999. državnim udarom došao na vlast u Pakistanu.

Još traje istraga toga pokušaja ubojstva, ali sumnja se da iza njega stoje vjerski ekstremisti koji se protive njegovoj suradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama u ratu protiv terorizma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara