Musharraf u Kabulu čestitao Karzaiju na izbornoj pobjedi

PAKISTANSKI predsjednik Pervez Musharraf u subotu je čestitao afganistanskome predsjedniku Hamizu Karzaiju na izbornoj pobjedi i rekao da bi te dvije susjedne zemlje morale pojačati suradnju u ratu protiv terorizma.

I Pakistan i Afganistan važni su saveznici Sjedinjenim Državama u ratu protiv terorizma, ali odnosi među njima katkad su nategnuti, osobito zbog afganistanskih optužbi da se protuvladini pobunjenici skrivaju u pograničnim područjima Pakistana.

Musharraf je prvi šef države koji je otputovao u Afganistan čestitati na uspješno organiziranim izborima 9. listopada i Karzaiju na pobjedi.

"To je uspjeh ne samo za Afganistan, već i za cijelu regiju, pa i Pakistan", rekao je na konferenciji za novinare nakon razgovora s Karzaijem u dobro osiguranoj predsjedničkoj palači u Kabulu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Musharraf je rekao da su sudbine Afganistana i Pakistana isprepletene i obje te zemlje moraju uspjeti u ratu protiv terorizma.

Prema njegovim riječima, Pakistan je gerilce koji su htjeli omesti afganistanske izbore spriječavao u prelasku granice i tako pomogao da izbori prođu glatko. Ta će se politika nastaviti, najavio je Musharraf.

(Hina) xvm ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara