MUSHARRAF U POSLJEDNJI TREN IZBJEGAO ATENTAT

Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf u nedjelju je "za dlaku" izbjegao atentat kada je kolonu vozila u kojoj se i sam nalazio potresla eksplozija, javili su izvori bliski predsjedniku. L

Automobil u kojem je bio Musharraf prešao je preko jednog manjeg mosta, a točno minutu poslije detonirana je eksplozivna naprava postavljena pod njime. Izgred se dogodio u blizini Musharrafove rezidencije u gradiću Rawalpindiju, pokraj Islamabada.

U eksploziji u kojoj je stradalo posljednje vozilo u koloni, Musharraf je ostao neozlijeđen, a ranjeno je četvero putnika, javile su agencije Online i Associated Press Pakistana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojni glasnogovornik general Shaukat Sultan ocijenio je napad "terorističkim činom", ali je rekao kako je prerano za tvrdnju da je bila riječ o atentatu na predsjednika zemlje. "To je teroristički čin. Tek će se nakon istrage moći reći je li to bio pokušaj atentata ili nešto drugo", rekao je Sultan. Policija je blokiralam područje i provodi istragu.

To je bio treći pokušaj ubojstva Perveza Musharrafa otkako je došao na vlast vojnim udarom 1999. godine. Nagađa se da je atentat možda bio motiviran Musharrafovom potporom "ratu protiv terorizma" pod patronatom SAD, čime je razgnjevio pakistanske muslimanske radikale.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara