Muškarac uhićen u Bruxellesu zbog bombaške prijetnje nosio je lažni pojas s eksplozivom

Muškarac uhićen u Bruxellesu zbog bombaške prijetnje nosio je lažni pojas s eksplozivom

Ilustracija: Hina

MUŠKARAC zbog kojega je u Bruxellesu jutros oglašena bombaška prijetnja nosio je lažni pojas s eksplozivom, potvrdili su izvori iz pravosuđa.

Belgijska policija uhitila je jutros nedaleko od trgovačkog centra u središtu Bruxellesa jednog  muškarca pod sumnjom da na sebi ima pojas s eksplozivom, nakon čega je sazvan sastanak nacionalnog centra za krizne situacije i belgijskog premijera. Policija je blokirala područje oko trgovačkog centra City2 u glavnoj trgovačkoj ulici u središtu grada nakon dojave stanara o sumnjivom paketu.

"Nikakav eksploziv za sada nije pronađen", priopćilo je tužiteljstvo.

Gradonačelnik Bruxellesa Yvan Mayeur je priopćio da nema nikakve prijetnje u trgovačkom centru City2 te da nema razloga da trgovine ostanu zatvorene. No, istovremeno je pozvao građane da budu na oprezu.


U utorak rano ujutro policiju je nazvao jedna muškarac i rekao je da ima pojas s eksplozivom, izjavili su tužitelji za novinsku agenciju Belgu. Osumnjičeni, zakojeg se vjeruje da je isti onaj koji je nazvao policiju, kasnije je uhićen.

Trojica osumnjičenih uhićena su tijekom vikenda i optužena za pokušaj ubojstva i sudjelovanje u aktivnostima terorističke skupine nakon pretresa izvršenih diljem Belgije.

U Belgiji je i dalje na snazi drugi stupanj opasnosti od terorizma. Stanje nije promijenjeno zbog nepotvrđenih novinskih izvješća koja sugeriraju da ekstremisti planiraju nove napade na Belgiju i Francusku.

Više od 30 ljudi ubijeno je 22. ožujka u napadima bombaša samoubojica na bruxelleskom međunarodnom aerodromu i podzemnoj željeznici u belgijskome glavnome gradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara