Muškarca škarama mučili do smrti, jer su mislili da je pedofil

Tekst: N.Š.
Foto: Ilustracija

BRITANSKI sud započeo je proces suđenja za ubojstvo muškarca za kojega se pogrešno vjerovalo da je pedofil te je zbog toga škarama mučen do smrti, javljaju britanski mediji. Alan Street nađen je mrtav u odvodu, nekoliko tjedana nakon što je ubijen. Slučajno ga je našao radnik koji je onuda prolazio. Tijelo je bilo vezano i na njemu su bile opeke.

Nakon pregleda patolog je rekao da je po licu i glavi ima mnogo posjekotina. Otvorena rana iznad oka i tragovi uboda po licu pokazuju, kako tvrdi patolog John McDermott, da su uzrok smrti bili ubodi škarama koji su potom zbog velike količine krvi, zakrčili dišne putove. Neuropatolog tvrdi kako je mučenje trajalo dva sata. Dokazi upućuju na to da su ubojice pokušale zakopati tijelo žrtve, ali se od toga ipak odustalo.

Osuđen za silovanje, ali ne pedofiliju

Za njegovo ubojstvo optužena su četvorica muškaraca, no svi niječu da su imali veze s tim. Navodno su smatrali kako je ubijeni Alan Street dirao djevojčicu, no istina je da je bio osuđen za silovanje, ne i pedofiliju.

Tužitelj smatra kako je jedan od motiva ubojstva bila i činjenica da se Alan Street spetljao s bivšom curom jednog od svojih ubojica s kojim je ranije imao sukobe oko toga. Kobne večeri sva četvorica muškaraca su bila pod utjecajem alkohola te su pogrešno smatrali kako je Alan pedofil što je dovelo do ubojstva, tvrdi tužitelj John McDermott. "Smrt Alana Streeta bila je iznimno neugodna. Uključivala je elemente mučenja", rekao je tužitelj otvarajući slučaj. Suđenje se nastavlja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara