Muzička akademija možda u zgradi Ferimporta na trgu Maršala Tita

MUZIČKA akademija u Zagrebu mogla bi riješiti svoj dugogodišnji problem s prostorom useljenjem u zgradu Ferimporta na Trgu maršala Tita, što će biti poznato tijekom dana nakon što se otvore sve ponude pristigle na natječaj za kupnju Ferimportove zgrade.

Tu bi zgradu za Muzičku akademiju kupio Grad Zagreb koji ima pravo prvokupa, a takav je dogovor rezultat višemjesečnih pregovora između Grada Zagreba i Muzičke akademije, rečeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkom Gradskom poglavarstvu.

Natječaj za kupnju objavljen je krajem siječnja, a Grad Zagreb je za tu zgradu ponudio 30 milijuna kuna što je 40 posto manje od procijenjene vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić je rekao da je Grad Zagreb posebno zainteresiran da se problem smještaja Akademije konačno riješi i to upravo na lokaciji Trga maršala Tita - središtu kulturnih, umjetničkih i znanstvenih ustanova, što podržava i Muzička akademija.

Za potrebno uređenje i redizajn zgrade novčana pomoć zatražit će se od ministarstava kulture te znanosti i tehnologije.

Dekan Muzičke akademije Frano Parać je naglasio da je riječ o ustanovi staroj 82 godine s 450 studenata i stotinjak profesora, trenutno na čak šest lokacija u gradu i izrazio zahvalnost što će problem s prostorom najstarije ustanove takve vrste u Hrvatskoj biti riješen nakon dugogodišnjeg podstanarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara