MVP o prodaji zemljišta u Cavtatu

HRVATSKO Ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak je priopćilo kako je potaklo Ministarstvo pravosuđa da utvrdi činjenično stanje glede prodaje nekretnina stečajnog dužnika Specijalne bolnice za dječje bolesti "Nemanja Vlatković" u Cavtatu, a nakon upita nadležnih institucija iz BiH.

"U povodu rješenja Trgovačkog suda u Dubrovniku o prodaji nekretnina stečajnog dužnika Specijalne bolnice za dječje bolesti Nemanja Vlatković u Cavtatu, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske primilo je upite i predstavke nadležnih institucija i tijela iz Bosne i Hercegovine", kaže se u priopćenju.

U takvim okolnostima, hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova potaklo je Ministarstvo pravosuđa RH da "utvrdi činjenično stanje u navedenom slučaju kako bi se u potpunosti osiguralo poštivanje zakonitosti i funkcioniranje pravne države te bosanskohercegovačkoj strani prenijele odgovarajuće činjenice i stavovi", dodaje se u priopćenju.

Stečajni upravitelj kojega je imenovao Trgovački sud u Dubrovniku prošloga je ponedjeljka na licitaciji prodao oko dvije tisuće četvornih metara zemljišta u vlasništvu bivše bolnice, poduzeću "Konel" iz Cavtata.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosanskohercegovačke vlasti imovinu bivše dječje bolnice smatraju vlasništvom Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu (KCUS). Prema predstavniku KCUS-a Mehmedu Ljuti, čin prodaje bio je potpuno nezakonit.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić službeno je prošloga ponedjeljka od hrvatskog premijera Ive Sanadera zatražio poduzimanje mjera kojima bi se spriječila prodaja imovine bivše dječje bolnice.

(Hina) xpp ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara