MVP: Razjašnjen nesporazum sa Slovenijom

NA MARGINI sastanka na vrhu Europske Unije u Solunu (Porto Carras) predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić i ministar vanjskih poslova Tonino Picula, na inicijativu slovenske strane, razgovarali su danas sa slovenskim premijerom Antonom Ropom i ministrom vanjskih poslova Dimitrijem Rupelom, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske.

Tom prigodom razjašnjena je situacija nastala nakon informacije o navodnoj izjavi slovenskog premijera za vrijeme posjete Njemačkoj, o tome da Slovenija uvjetuje ulazak Republike Hrvatske u EU dovršetkom procesa sukcesije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je slovenski premijer Anton Rop već u medijima demantirao tu informaciju, učinio je to još jednom u razgovoru s predsjednikom RH Stjepanom Mesićem i ministrom vanjskih poslova Toninom Piculom, istaknuvši neupitnu potporu Slovenije pri pristupanju Republike Hrvatske Europskoj Uniji.

Premijer Rop je uz to naglasio da je ulazak RH u EU i slovenski interes, te da se on u svakoj prigodi međunarodnih susreta i razgovora zalaže za što brži ulazak RH u EU.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara