MVP: Žena oteta u Kabulu je Albanka s Kosova

DJELATNICA UN, oteta u četvrtak u Kabulu zajedno s još dvoje kolega, zove se Shqipe Habibi i ima putni dokument UN s Kosova, doznaje se iz hrvatskog ministarstva vanjskih poslova.

"Oteta žena zove se Shqipe Habibi i ima putni dokument UN s Kosova, takozvanu putovnicu UNMIK-a", izjavio je za Hinu izvor iz ministarstva koji je želio ostati neimenovan. Informaciju o identitetu otete žene MVP je dobio iz administracije UN u Kabulu, rekao je isti izvor i dodao kako nema nikakvih drugih podataka.

U četvrtak je u glavnom gradu Afganistana oteto troje stranaca, djelatnika UN, no u vijestima o tome iznošene su proturječne informacije glede njihovih državljanstava, pa i ona da je jedna od otetih žena iz Hrvatske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američka agencija Associated Press objavila je, pozivajući se na neimenovani izvor unutar afganistanskog izbornog povjerenstva, da su sve otete osobe žene i da su među njima "jedna irska i jedna hrvatska državljanka".

Međutim, izvori afganistanske vlade i tamošnjeg predstavništva UN-a su objavili da je iz UN-ovog automobila oteto troje radnika - žene iz Velike Britanije i s Kosova, te muškarac s Filipina.

Islamska oružana skupina objavila je, bez ikakvih pojedinosti, da je otela troje stranaca koji su radili za UN-ovo izborno povjerenstvo i već ih odvela iz Kabula.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara