MZOPU: Lokacijska dozvola za velikogoričku obilaznicu je zakonita

DANAS se Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva (MZOPU) očitovalo o "medijskim istupima predstavnika grada Velike Gorice". Suprotno njihovim izjavama, Ministarstvo tvrdi kako je lokacijska dozvola za gradnju istočne velikogoričke obilaznice "u skladu s Prostornim planom uređenja grada Velike Gorice".

"Predstavnici grada Velike Gorice ustvrdili su u svojim istupima u medijima da je MZOPU investitoru Hrvatskim cestama nezakonito izdalo lokacijsku dozvolu za gradnju istočne velikogoričke obilaznice. Po njima lokacijska dozvola ne predviđa koridor za gradnju tramvajske pruge do Velike Gorice nego samo do zračne luke Pleso što je suprotno Prostornom planu uređenja grada Velike Gorice te je stoga Grad Velika Gorica protiv Ministarstva podigao tužbu pred Upravnim sudom", navodi se u priopćenju.

"Lokacijska dozvolu za gradnju istočne velikogoričke obilaznice koju je Ministarstvo izdalo 20. srpnja ove godine u skladu je s Prostornim planom uređenja grada Velike Gorice. Koridor za gradnju tramvajske pruge predviđen je u lokacijskoj dozvoli i to u sredini planirane brze ceste do skretanja za zračnu luku Pleso, a nakon toga sa zapadne strane planirane prometnice", tvrdi Ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema tome tvrdnje predstavnika grada Velike Gorice o lokacijskoj dozvoli koju je izdalo ovo Ministarstvo nisu točne, lokacijska dozvola predviđa koridor za gradnju tramvajske pruge i u skladu je s Prostornim planom uređenja grada Velike Gorice", zaključuje se u priopćenju.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara