N. Stazić: Proračun pogoduje Hebrangovu Merkuru

N. Stazić: Proračun pogoduje Hebrangovu Merkuru
SDP-ov saborski zastupnik Nenad Stazić optužio je večeras ministra zdravstva Andriju Hebranga da je za svoju bolnicu KB Merkur, u državnom proračunu za ovu godinu osigurao milijunske cifre, nauštrb ostalih bolnica.

Merkur s 300 bolničkih kreveta, proračunom je dobio 11,5 milijuna kuna, a KBC Rebro s 1.600 kreveta tek 27 tisuća kuna, naveo je Stazić tvrdeći kako je to očito pogodovanje Hebrangovoj matičnoj bolnici u koju će se, kaže, vratiti nakon mandata.

"Riječ je o najciničnijem obliku revanšizma. Mogu razumijeti da Hebrang želi smijeniti vodstvo Rebra, ali ne i da to čini preko leđa pacijenata", kazao je SDP-ov zastupnik,

Stazićeve je tvrdnje odbacio ministar financija Ivan Šuker navodeći da se u Rebru odvija najveća investicija u zdravstvu teška 73 milijuna eura plus kamate.

Zlonamjerno je reći da se za tako veliku investiciju odvaja samo 27 tisuća kuna, uzvratio je Šuker tvrdeći da Hebrang nema veze s ulaganjima u Merkur - bolnicu u koju, kaže, u četiri godine nije uloženo niti lipe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opovrgnula je to Željka Antunović (SDP) tvdreći da se značajno ulagalo, ali da za to trenutno nema preciznih podataka.

Večernji dio rasprave o proračunu obilježila je ofenziva SDP-ovaca pa je, Milanka Opačić Vladi zamjerila da je izdvojila malo sredstava za edukaciju i suzbijanje nasilja u obitelji.

Tražit će, kaže, da se 3,7 milijuna kuna namjenjenih direkciji za službeni zrakoplov usmjeri u domove za nezbrinutu djecu.

Josip Leko (SDP) nezadovoljan je što je za programe suzbijanja zlouporabe droga predviđeno samo 745 tisuća kuna.

Sabor, koji proračun pretresa od jutra, taj bi posao mogao okončati prije plana - naime, 10-ak, od 80-ak prijavljenih zastupnika, odustalo je od rasprave.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara