na autobusnom kolodvoru otvorena izložba kipara tomislava ostoje

Izložbom skulptura zagrebačkoj se publici na izložbenom prostoru Autobusnog kolodvora večeras predstavio akademski kipar Tomislav Ostoja. L

Na izložbi naslovljenoj "Ljeto", izloženo je 30-tak malih skulptura, te jedna velika, uglavnom ženskih aktova.

Izložene male skulpture radovi su na temelju kojih je autor poslije radio svoje velike skulpture, radovi su u bronci, sadri, siluminu, a nastali su od 1978. do danas.

"Segment Ostojina opusa ženska je figura, odnosno ženski akt je ono što ga zanima", rekao je otvarajući izložbu povjesničar umjetnosti Stanko Špoljarić, ističući kako je za Ostojin opus zanimljivo povezivanje tradicionalnog sa suvremenim.

Direktor zagrebačkog Autobusnog kolodvora Vjekoslav Karara podsjetio je da je večerašnja izložba dvadeseta u posljednjih 15 mjeseci na izložbenom prostoru kolodvora. Dodao je kako su se za to vrijeme na Autobusnom kolodvoru svojim radovima predstavili najugledniji hrvatski likovni umjetnici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da Autobusni kolodvor u suradnji sa Tomislavom Ostojom, na jesen gradu Kninu planira darovati jedan njegov rad.

Tomislav Ostoja rođen je 1931. u Splitu gdje je završio osnovnu školu i Klasičnu gimnaziju. Nakon toga u Splitu je upisao i Školu primijenjene umjetnosti. Na njoj je izgradio solidne temelje za studij na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti od 1952. do 1957.

Kipar Tomislav Ostoja dobitnik je više nagrada, priredio je više samostalnih izložaba, a autor je i nekoliko javnih spomenika.

Izložba "Ljeto" otvorena je do 23. rujna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara