Na Bajakovu otkriven ilegalni prijevoz ljudi

SLUŽBENICI vukovarsko-srijemske policije zatekli su sinoć u šumskom predjelu oko pet kilometara od graničnog prijelaza Bajakovo Marija B. (1985.) iz Lipovca u nezakonitom prebacivanju devetero državljana Albanije preko državne granice, priopćila je danas vukovarsko-srijemska policija.

Protiv Marija B. policija će podnijeti kaznenu prijavu zbog nezakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, a protiv albanskih državljana, koji su upućeni u prihvatilište Ježevo, slijede prekršajne prijave, potvrđeno iz policije.

Prema podacima PU vukovarsko-srijemske, u prvih sedam mjeseci ove godine nezakonito je državnu granicu na području Vukovarsko-srijemske županije prešlo 547 osoba, a u istom razdoblju prošle godine 429, odnosno 27 posto manje.

Najbrojniji su državljani Albanije kojih je u ilegalnom prelasku državne granice ove godine do sada zatečeno 222, u odnosu na 38 iz istog razdoblja prošle godine. Slijede državljani bivše zajednice Srbije i Crne Gore (149) koji su oko 95 posto bili albanske nacionalnosti, Moldove (86), BiH (36), Makedonije (30) i Turske (25).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara