Na Bajakovu zaplijenjeno 87,5 kilograma marihuane

NA MEĐUDRŽAVNOM cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo u suradnji s carinom policija je jutros zapriječila pokušaj krijumčarenje 87,5 kilograma marihuane, 43,7 kilograma hašiša i 2 litre hašišovog ulja, rekao je na konferenciji za novinare održanoj na graničnom prijelazu glasnogovornik vukovarskosrijemske policije Miroslav Janić.

Vrijednost zaplijenjene droge i hašišovog ulja procjenjuje se na hrvatskom tržištu na oko 2 milijuna kuna, rekao je Janić dodajući kako je droga bila namjenjena tržištu zapadne Europe.

Droga i hašišovo ulje nalazili su se skriveni u dvostrukom dnu teretnog vozila talijanskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnji talijanski državljanin.

Dolaskom na hrvatsku državnu granicu iz pravca Srbije i Crne Gore, talijanski državljanin postao je sumnjiv hrvatskim carinicima, koji su tijekom carinskog pregleda uočili preinake na vozilu kojim je upravljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Janić je također rekao kako je riječ o jednoj od većih zaplijena droga u Republici Hrvatskoj, a najvećoj kada je riječ o zaplijeni hašiša i hašišovog ulja.

Nakon što završi kriminalistička obrada, 54-godišnji talijanski državljnin bit će priveden istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe pojnih droga.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara