Na Bregani zaplijenjeno 65 kilograma smrznutih prepelica

NA GRANIČNOM  prijelazu Bregana policija je sinoć uhitila bosanskohercegovačkog državljana koji je automobilom iz Hrvatske pokušao iznijeti 810 komada očišćenih, vakumiranih i smrznutih prepelica, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Policija je 65 kilograma prepelica pronašla prilikom granične kontrole u prostoru za alat ispod vozačevog sjedala, u kamionu "Volvo" bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka.

Osim 65 kilograma prepeličjeg mesa 38-godišnji vozač je pokušao prokrijumčariti i 18 kilograma goveđeg mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukupnu vrijednost zaplijenjenog tereta procjenjena je na oko 30 tisuća kuna.

Protiv vozača podnesen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, roba mu je oduzeta, a on je doveden u postaju granične policije u Bregani radi daljnjeg postupanja, izvijestila je policijska glasnogovornica Gordana Vulama.

Prepelice spadaju u red zaštićenih ptica, a često se ilegalno love i krijumčare jer su gurmanska poslastica u mnogim europskim zemljama. Većina krijumčarenih prepelica, prema policijskim podacima, do sada je bili namijenjeno talijanskom tržištu.

Prema podacima Zavoda za ornitologiju HAZU-a ugrožena je gotovo polovica od 375 ptičjih vrsta zabilježenih u Hrvatskoj. Četvrtina njih smatra se visoko ugroženim.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara