na brijunima sjednica odbora za nacionalnu sigurnost o borbi protiv terorizma

Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na tematskoj sjednici, koja će se održavati na Brijunima od sutra do četvrtka 4. rujna, raspravljat će o integralnoj sigurnosti i borbi protiv terorizma, a na sjednici će sudjelovati visoki hrvatski i strani dužnosnici.

Kako je predsjednik Odbora Ante Markov najavio na konferenciji za novinare u petak, cilj je sjednice pokazati iskorak koji je Hrvatska učinila u aktivnom priključivanju međunarodnom sustavu integralne sigurnosti i borbe protiv terorizma.

Kao veliki napredak Hrvatske u zadnje četiri godine Markov je naveo usklađivanje s propisima Europske unije pri donošenju Zakona o obrani i sigurnosnim službama, te strategije obrane i nacionalne sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tema sjednice, dodao je, nije usko vezana s namjerom Hrvatske za proglašenjem gospodarskog pojasa, ali nadzor morske granice i zaštita okoliša djelomično obuhvaćaju i ovu temu.

U radu sjednice su kao gosti najavljeni predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji će se sudionicima skupa obratiti u utorak, predsjednik Sabora Zlatko Tomčić, koji će izlaganje održati sutra, te drugi visoki dužnosnici.

Od inozemnih gostiju najavljeni su visoki dužnosnici NATO-a za Europu i Europskog vijeća za obranu i nacionalnu sigurnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara