Na Cetinju Treći parlamentarni forum zemalja regije

U CRNOGORSKOM gradu Cetinju počeo je u ponedjeljak s radom Treći parlamentarni forum, posvećen pitanjima obrane i sigurnosti, na kojemu sudjeluju parlamentarci iz zemalja regije, među kojima i iz Hrvatske.

Pored predsjednika i članova parlamentarnih odbora za sigurnost i obranu Albanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Hrvatske, Italije, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Rumunije, Crne Gore, Srbije i Državne zajednice SCG, Forumu prisustvuju i promatrači iz Europske unije (EU), OESS-a, Velike Britanije, Norveške, Poljske, kao i Centra za demokratski nadzor oružanih snaga iz Ženeve, Pakta o stabilnosti u jugoistočnoj Europi, Vijeća Europe i UNMIK-a.

Otvarajući Forum, predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić izjavio je da će "Crna Gora na putu europskih i euroatlanskih integracija biti faktor stabilnosti u regiji, kao što je to bila i posljednjih godina".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krivokapić je kazao kako je Crna Gora strateški opredijeljena i uvjerena da kroz međusobnu suradnju, program Partnerstva za mir i NATO integracije vidi svoju i budućnost njoj prijateljskih zemalja u okruženju i Europi.

"Sve nacionalno-državne interese Crna Gora želi ostvariti kroz razgovor sa svima, a prije svega vodeći računa o interesima vlastitih građana i države. Samo zajedničkim aktivnostima i suradnjom može biti ubrzan put ka EU", rekao je Krivokapić.

Planirano je da sudionici Foruma u utorak usvoje zajedničku izjavu koja će predstavljati okvir za buduće aktivnosti i konkretnu suradnju parlamentarnih odbora zemalja regije u području sigurnosti i obrane.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara