Na Cvjetnom trgu u Zagrebu u subotu obilježavanje Svjetskog dana smijeha

U POVODU Svjetskog dana smijeha, 10. siječnja, udruga "Umijeće življenja" i UNICEF u subotu na Cvjetnom trgu organiziraju prigodni program za djecu, mlade i sve odrasle željne smijeha i dobrog provoda.

Program će na Cvjetnjaku trajati od 10 do 16 sati, a osim dobre zabave uz brojne glumce i pjevače, bit će organizirana i akcija prikupljanja novca za UNICEF-ovu akciju "Stop nasilju među djecom", najavio je volonter "Umijeća življenja" Goran Smiljanić.

Smiljanić je na konferenciji za novinare rekao da će se prodavati UNICEF-ovi ruksaci, majice, bedževi i olovke i da će sav prihod prihod od prodaje ići za tu akciju. Svakom kupcu bit će uručen bon za besplatni kolač u slastičarnici "Zagreb" koja se također pridružila humanitarnoj akciji, kao i Gradski ured za kulturu koji je besplatno osigurao pozornicu te Radio 101, medijski pokrovitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na pozornici će nastupiti Željko Vukmirica, Vedran Mlikota, Žarko Potočnjak, Edo Peročević, Jasna Bilušić, Ritam tribe, Udruga za rastjerivanje dosade Antuntun sa žonglerima, klaunovima i mađioničarima, Kraljevi ulice, dječji zborovi "Kikići" i "Pahuljice" i drugi izvođači iznenađenja, a program će riječju i glazbom upotpuniti voditeljica s "Radija 101" Sanja Pleša i DJ Ilko Čulić.

"Udruga Umijeće življenja spaja humanitarno i edukativno djelovanje jer zajedno s UNICEF-om organizira i programe o nenasilju i niz antistresnih radionica u školama", rekla je koordinatorica udruge dr. Sanja Koštrun napominjući kako će na Cvjetnom trgu biti upriličena dva kluba smijeha (12,30 i 15 sati), a dijelit će se i znanstveni tekstovi o ljekovitoj moći smijeha.

Izvijestila je da su slične programe u dvije godine prošla djeca u Dječjem selu Lekenik i u dječjim domovima u suradnji s Ministarstvom prosvjete te da udruga "Umijeće življenja" dobro surađuje i s drugim ministarstvima pa niz antistresnih radionica organizira i za studente, menadžere, branitelje, bivše narkomane, zatvornike i druge.

Udruga "Umijeće življenja" u Hrvatskoj djeluje od 1993. s ciljem promicanja ljudskih vrijednosti i djeluje u Buju, Čakovcu, Koprivnici, Splitu, Zagrebu i Veloj Luci. Hrvatska udruga jedna je od 140 nevladinih organizacija "The Art of Living Foundation" koje djeluju diljem svijeta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara