Na dan Pukanićevog sprovoda Mesić u bolnici posjetio državnog odvjetnika Bajića

Na dan Pukanićevog sprovoda Mesić u bolnici posjetio državnog odvjetnika Bajića

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić prije sprovoda Ive Pukanića u bolnici je posjetio državnog odvjetnika Mladena Bajića. Mesićev je ured potvrdio kako je predsjednik podsjetio Bajića u KBC Šalata gdje se nalazi na oporavku nakon operacije kojoj je bio podvrgnut zbog prijeloma ruke.

Bajić se nakon teškog prijeloma oporavlja dobro, a predsjednikov ured koji je potvrdio sastanak Mesića s državnim odvjetnikom nije želio specificirati koja je bila tema razgovora.

U današnjem je broju Nacionala, inače prvom koji je izašao nakon ubojstva Ive Pukanića, predsjednik Mesić objavio tekst u kojem se prisjetio svog ubijenog prijatelja s kojim je redovito kontaktirao i koji je, prema njegovom mišljenju, uvijek bio iskren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku buru u javnosti Mesić je izazvao svojom izjavom neposredno nakon Pukanićevog ubojstva, kada je policiji sugerirao da bi trebali ispitati Mirjanu Pukanić "jer bi i ona mogla dati neke korisne informacije o izvršitelju ili naručitelju atentata", dajući tako do znanja kako vjeruje teoriji iznesenoj u današnjem Nacionalu, da su atentat na Pukanića organizirali navodni dileri njegove supruge Mirjane.

Hrvatski političari Mesićevu su izjavu gotovo jednoglasno osudili jer smatraju da nije Mesićev posao da policiji određuje što bi trebala raditi.

J.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara