Na Dubrovačkim ljetnim igrama oko 1200 umjetnika iz 20 država

NA 54. DUBROVAČKIM ljetnim igrama ove će godine sudjelovati gotovo 1200 umjetnika iz 20 država, uz ostale, iz Koreje, Kameruna i SAD-a, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Press uredu Igara.

Ravnatelj glazbenog dijela programa Vjekoslav Šutej je, govoreći o ovogodišnjoj festivalskoj sezoni, najavio kako će biti za svakog ponešto i ono najbolje iz Dubrovnika, Hrvatske i Europe.

Posebno je izdvojio nastupe Zagrebačke filharmonije, Zagrebačkih solista, Večeri jazza na terasi tvrđave Revelina, nastupe nekolicine svjetskih zvijezda, kao što su gitarist klasične glazbe John Williams, violinist Viktor Tretjakov, Stefan Milenkovich, bariton Leo Nucci i tenor Ramon Vargas.

Ovogodišnji program, kazao je Šutej, "može stati uz bok bilo kojem festivalu osim salzburškom ili edinburškom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ravnatelj Dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Kunčević naglasio je kako su na rasporedu nakon dugo vremena ponovno tri praizvedbe: "Radionica za šetanje, pričanje i izmišljanje" u režiji Nataše Rajković i Bobe Jelčića, "Amfitrion" u režiji Janusza Kice i Držićeva "Grižula" u režiji Paola Magellija.

Ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara dr. Ivica Prlender za sutra je najavio sjednicu Vijeća Igara u 19,30 sati u obnovljenoj Palači Dubrovačkih ljetnih igara.

(Hina) hš sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara