Na Festivalu kazališnih amatera 14 predstava u natjecanju za nagrade

Na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera što će se potkraj svibnja i sredinom lipnja održati u Visu i Karlovcu bit će izvedeno 14 predstava u konkurenciji za nagrade i četiri predstave izvan konkurencije koje je izabrao Darko Tralić, izvijestio je organizator festivala.

Za 45. jubilarni festival, koji organizira Hrvatski sabor kulture pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, prijavilo se 112 predstava.

U natjecanje za nagrade od 25. do 27. svibnja na Visu izabrane su predstave iz Visa, Karlovca, Sv. Ivana Zeline, Garešnice, Kastva, Splita, "Češke besede" Ivanova Sela i Zagreba, te predstave iz Bjelovara i Karlovca izvan konkurencije.

U Karlovcu od 17. do 19. lipnja bit će prikazane predstave u konkurenciji iz Karlovca, Vinkovaca, Molva, Kotoribe, Hvara Visa i Zagreba te izvan konkurencije predstave iz Karlovca i Sv. Križa Začretja.

Predstave na Visu i Karlovcu pratit će Stručno povjerenstvo i odlučiti o nagradama za najbolju predstavu Festivala u cjelini, najbolju predstavu pučkog teatra, čuvanje baštine, najboljeg glumca i najbolju glumicu.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara