Na Filozofskom fakultetu dizalo i radna soba za studente s posebnim potrebama

NA ZAGREBAČKOM Filozofskom fakultetu danas su svečano predani u uporabu dizalo i radna soba za studente s posebnim potrebama.

Dekan Filozofskog fakulteta Neven Budak istaknuo je da na fakultetu trenutno studira dvadesetak studenata s posebnim potrebama, ali se nada da će dizalo i radna soba koji su prilagođeni njihovim potrebama omogućiti da se taj broj poveća.

Budak je napomenuo da će dizalo sve prostorije fakulteta učiniti dostupnim studentima koji imaju problema s kretanjem. Dizalo je izgrađeno sredstvima Filozofskog fakulteta, a stajalo je 900.000 kuna.

Fakultetu trebaju još dva takva dizala, a do početka iduće fakultetske godine planira se adaptacija postojećeg dizala, za što je Sveučilište osiguralo 900.000 kuna.

Treće dizalo za studente s posebnim potrebama, ako se osiguraju sredstva, moglo bi se graditi iduće godine, najavio je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radna soba za studente s posebnim potrebama namijenjena je ponajprije slijepim i slabovidnim osobama te nepokretnim studentima, rekao je Budak.

U njoj je šest radnih mjesta i cjelokupna oprema za slijepe koja uključuje računalo, dva prijenosna računala (laptopa) i printer na Brajevu pismu. Fakultet polazi devet slijepih studenata.

Budak je najavio da će soba biti opremljena s još dva računala za nepokretne studente.

Za opremu radne sobe 130.000 kuna osiguralo je Ministarstvo znanosti, a prostor je s 20.000 kuna uredio Filozofski fakultet.

Na svečanosti je bila nazočna predsjednica saborskog Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo Snježana Biga-Friganović koja je pozvala druge fakultete da slijede primjer Filozofskog.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara