Na gay listi i sportaš koji je predstavljao Hrvatsku na Olimpijskim igrama

IMENIK s popisom osoba homoseksualnih sklonosti stiže na sve više e-mail adresa, a ljudi s popisa već primaju SMS poruke raznog sadržaja, među kojima ima i ponuda. Popis je izazvao paniku zbog imena koja se nalaze na njemu.

Naime, radi se o društvenoj, političkoj i sportskoj kremi Hrvatske, a kako piše Jutarnji list na listi su zaposlenici Ministarstva financija, Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva europskih integracija, član Hrvatske narodne stranke, zaposlenik zagrebačkog gradskog poglavarstva, osobe zaposlene u policiji, vojnoj policiji i vojsci, te djelatnici francuske i britanske ambasade.

Osim njih na listi se nalaze imena zaposlenika iz nekoliko kazališnih kuća, liječnika iz dviju zagrebačkih bolnica, te nekoliko glumaca i opernih pjevača.

Zanimljivo je da su na listi i jedan teolog, te jedan glasnogovornik, a osim njih među homoseksualnim osobama našao se i sin jednog uglednog odvjetnika, te nekoliko znanstvenika i novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sigurno najviše pažnje izazvat će ime jednog sportaša koji je predstavljao Hrvatsku na Olimpijskim igrama, te jednog sportskog trenera.

Popis je napravljen u Excelu, a sadrži telefonski broj osobe, ime i prezime, grad i kvart u kojem osoba živi, godinu rođenja, seksualne navike, te kratak opis osoba i njihovih navika, a uz neka se imena nalaze i brojevi mobitela njihovih roditelja, te imena njihovih bivših partnera.

Kristijan Grđan iz Iskoraka kazao je za Jutarnji list kako će protiv autora i raspačivača podnijeti kaznene prijave, otkriju li ih, te je dodao kako pokušavaju naći vezu da što prije zaustave raspačavanje popisa.

Dorino Manzin preporučio je osobama koje znaju da su na popisu da si nabave novi broj mobilnog telefona.

Ministrica Vesna Škare-Obolt kazala je kako Kazneni zakon ima odgovor na ovakvu vrstu kriminala, te da ako se utvrdi da je netko namjerno objavio sadržaj imenika, taj bi se trebao procesuirati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara