Na granici s BiH pao s više od 13 kilograma marihuane

Tekst: I.M.
Foto: PU brodsko-posavska

JUČER je oko 19.20 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod policija u osobnom automobilu marke Opel Corsa, BiH oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, u prostoru za rezervni kotač pronašla pakete s marihuanom.

Prilikom pretrage izvršene temeljem sudskog naloga je ispod sjedala vozača i suvozača, u pretincu i prtljažnom prostoru na mjestu za rezervni kotač pronađeno ukupno 13 paketa umotanih u najlon i omotanih ljepljivom trakom u kojima se nalazilo ukupno 13.202,9 grama marihuane. Policija je dileru oduzela i tri mobitela, 400 eura i 60 konvertibilnih maraka.

Kriminalistička obrada nad 25-godišnjakom se nastavlja, a tijekom dana će uz kaznenu prijavu biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

PU brodsko-posavska je izvijestila i o zapljeni do koje je došlo 11. rujna oko 19.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Slavonskom Brodu. Kod 23-godišnjaka je pronađena PVC vrećica sa 94 grama marihuane, a policija mu je oduzela i mobitel.

Nedaleko je uočen osobni automobil marke Renault, čiji se vozač dao u bijeg prvo automobilom, a potom i pješice u smjeru Zagrebačke ulice. Policija ga je ubrzo uhvaćena te je utvrđeno da se radi o 27-godišnjaku, koji je zajedno sa 23-godišnjakom uhićen i doveden u službene prostorije. I 27-godišnjaku su oduzeti mobiteli - dva komada.

U subotu, 12. rujna, policija je pretražila Renault i pronašla kutijicu za foto film sa ukupno 23 tablete ecstasya, PVC vrećicu sa bijelom praškastom tvari ukupne težine 1,7 grama i jednu digitalnu vagu za precizno vaganje te oko tri tisuće kuna.

Također je uhićen i 28-godišnjak koji je posredovao između 23-godišnjaka i 27-godišnjaka s ciljem daljnje preprodaje droge. Protiv trojca slijedi podnošenje kaznenih prijava zbog zloporabe opojnih droga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara