Na graničnome prijelazu Staroj Gradiški zaplijenjeno 800 ubijenih zaštićenih ptica

Na međunarodnome graničnom prijelazu Staroj Gradiški, između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, danas je u akciji pojačanoga carinskog nadzora zaplijenjeno 850 ubijenih zaštićenih ptica, doznaje se iz brodskoposavske Policijske uprave.

Ptice su iz BiH kroz Hrvatsku u Italiju pokušala prokrijumčariti dvojica talijanskih državljana u posebno izrađenom spremniku s uređajem za hlađenje u fiatu marei karavanu.

Među ubijenim pticama, koje su oko 11 sati zaplijenili policajci Odjela za suzbijanje krijumčarenja osječke Carinarnice, najviše je poljskih ševa, zatim pastirica, strnadica, čvoraka i jedan prepeličar. Procjenjuje se da su ptice vrijedne 724.000 kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o jednoj od najvećih zapljena ustrijeljenih zaštićenih ptica koje su trebale završiti kao delikatesa u talijanskim restoranima.

Protiv talijanskih krijumčara iz Trevisa podnesena je prijava zbog izbjegavanja carinskog nadzora, izrečena im je kazna od 35.000 kuna i oduzet im je automobil, a bit će kažnjeni i zbog ubijanja zaštićenih ptica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara