Na grob ministra Gojka Šuška umirovljeni generali položili vijenac

Na grob ministra Gojka Šuška umirovljeni generali položili vijenac
U POVODU pete obljetnice smrti ratnog ministra obrane RH Gojka Šuška, na njegov grob na zagrebačkom groblju Mirogoju danas su položili vijence i zapalili svijeće umirovljeni generali, predstavnici branitelja, te stranaka Hrvatskog bloka i HDZ-a BiH. 

Vijenac na kojemu je pisalo "Ministru obrane RH Gojku Šušku - Zajednica branitelja Gojko Šušak," položili su umirovljeni generali HV-a Krešimir Ćosić, Marinko Krešić, Ljubo Ćesić Rojs, Davor Domazet Lošo, Vladimir Zagorac, Slobodan Praljak, Markica Rebić, Ivan Kapular, te HVO-a Stanko Sopta.

Vijenac su položili predstavnici Hvidre i Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, te Šuškove rodne općine Široki Brijeg (BiH).

Nakon toga, umirovljeni hrvatski generali u pratnji prijatelja i znanaca koji su se danas sjetili Gojka Šuška, položili su vijenac i zapalili svijeće podno Velikog križa, u znak zahvale i sjećanja na sve branitelje koji su dali život za obranu Hrvatske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom su obišli i grob hrvatskog domoljuba Brune Bušića te prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Gojko Šušak, jedan od najbližih Tuđmanovih suradnika, postao je član hrvatske Vlade nakon prvih slobodnih izbora u Hrvatskoj. Došao je iz Kanade, gdje je bio poduzetnik i predsjednik Hrvatsko-kanadske kulturne federacije, predsjednik Zaklade za Hrvatske studije i ravnatelj Hrvatske škole u Ottawi. Od 1990. do 1991. bio je ministar iseljeništva i zamjenik ministra obrane, a 1991. imenovan je ministrom obrane i na toj dužnosti ostao do smrti 3. svibnja 1998.

Misa zadušnica za pokojnog Gojka Šuška služit će se večeras u crkvi Bezgrješnog začeća blažene Djevice Marije u franjevačkom samostanu u zagrebačkoj Dubravi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara