Na Hvaru i Braču saniraju se požarišta, jučer lokalizirano šest požara

NA OTOCIMA Braču i Hvaru, na kojima su požari stavljeni pod nadzor prekjučer, saniraju se požarišta, izvijestio je jutros Državni centar za obavješćivanje.

Na otoku Hvaru ukupno je opožareno oko 1600 hektara trave, niskog raslinja, makije, borovine i poljoprivrednih kultura.

Na otoku Braču kod mjesta Mirca opožareno je oko 2000 hektara trave, niskog raslinja, poljoprivrednih kultura, makije i borovine.

Na sanaciji požarišta radilo se i na otoku Biševu, gdje je opožareno oko 380 hektara.

Jučer oko 10,40 sati izbio je požar kod hidrocentrale Đale na području Sinja. Lokaliziran je oko 12,15 sati. Izgorjelo je oko 10 hektara trave, niskog raslinja i borove šume.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zadarskoj županiji je oko 12,50 sati izbio požar kod Lepura-Kučilovca. Lokaliziran je oko 17 sati. Opožarena površina je oko 36 hektara.

U Šibensko kninskoj županiji je oko 17 sati izbio požar na području Ljubosinje-Danilo Kraljice. Opožareno je oko 20 hektara trave i niskog raslinja, smrike i nešto borovine. Požar je lokaliziran sinoć oko 19 sati.

U Županiji ličko-senjskoj izbio je oko 11 sati požar na lokaciji Pazarište. Opožareno je oko 50 hektara niskog raslinja i suhe trave. Požar je lokaliziran oko 19 sati.

U Istarskoj je županiji jučer oko 14,40 sati izbio požar kod mjesta Tadini, općina Kaštelir-Labinci. Požar je lokaliziran oko 18,20 sati. Opožareno je oko 15 hektara šume, niskog raslinja i vinove loze.

Oko 18,10 sati izbio je požar kod mjesta Kovači, u istoj općini. Oko 20 sati požar je stavljen pod kontrolu. Opožareno je oko 5 hektara šume.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara