Na "Interliberu" 41 nakladnik predstavlja BiH

Na "Interliberu" ovogodišnju zemljupartnera Bosnu i Hercegovinu predstavljat će 41 nakladnik iz Sarajeva, Banje Luke, Tuzle i Mostara, izjavio je danas na konferenciji za novinare u "Bosanskohercegovačkoj kući knjige" na Zagrebačkom velesajmu predsjednik Poslovnog udruženja izdavača i knjižara BiH Ibrahim Spahić.

On je najavio predstavljanje godišnjih nagrada poslovnoga udruženja, koje će danas biti uručene za knjigu Senada Hadžifejzovića "Rat uživo" i skupine autora Kljuić, Milić, Bosnić za knjigu "Sve najbolje za BiH".

Ovih će se dana u "Bosanskohercegovačkoj kući knjige" na Zagrebačkom velesajmu predstaviti, među ostalim, i hrvatski nakladnik Napredak, rekao je Spahić i dodao kako će od srpskih nakladnika s njima biti "Petar Kočić" iz Banje Luke.

Od bošnjačkih nakladnika brojnije su sarajevske i tuzlanske kuće kao što su Svjetlost, Preporod i Sejtarija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojim će se izdanjima na ovogodišnjem Interliberu na Zagrebačkom velesajmu, među ostalima, predstaviti i Akademija nauka BiH, Zemaljski muzej i Orijentalni institut.

Na upit novinara nastupaju li bosanskohercegovački nakladnici zasebno po entitetima, Spahić je rekao kako oni već godinama nastupaju zajedno.

(Hina) xmk yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara