NA INTERNETU DOSTUPNE TRI KNJIGE PAULA COELHA

Cjelovita izdanja "Priručnika za ratnika svjetlosti", "Pete gore" i "Veronika je odlučila umrijeti" od ovog su tjedna besplatno dostupna na Internetu, na web stranici brazilskog pisca Paula Coelha (www.paulocoelho.com) za "daleke čitatelje", priopćila je ovih dana njegova francuska nakladnica Anne Carriere.

Knjige su objavljene kao dokument koji se dade očitati na Adobe Readeru i mogu se ispisati ili čitati na računalnom zaslonu.

Pisac, kako navodi nakladnica, drži da se čitateljima koji razumiju francuski, a žive daleko, na taj način omogućuje pristup nekim njegovim tekstovima.

"Budući da je francuski jezik više ili manje prisutan u čitavom svijetu, stalno sam dobivao elektronsku poštu sa sveučilišta i od pojedinaca koji žive izvan Francuske i nisu mogli nabaviti moje knjige", rekao je pisac čije su knjige do danas prodane u više od 6,5 milijuna primjeraka u zemljama francuskog govornog područja i u više od 53 milijuna primjeraka na 56 jezika, u 155 zemalja.

Na pitanje boji li se da će besplatan dostup knjigama loše utjecati na prodaju, Paulo Coelho je odgovorio: "Tek mali broj ljudi ima pristup Internetu, a knjiga u e-Book formatu nikada neće nadomjestiti pravu knjigu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara