NA INTERNETU OBJAVLJENA SNIMKA POGUBLJENJA JAPANACA

Skupina jordanskog terorista Abua Musaba alZarqawija objavila je u utorak na internetu video snimku pogubljenja japanskog taoca Shoseija Kode koji je ležao na američkoj zastavi.

Militanti Al-Qaidine organizacije za sveti rat u Iraku rekli su da je Tokio ponudio otkupninu od "milijuna dolara" za japanskog taoca. Organizacija je upozorila Tokio da povuče svoje snage iz Iraka ili će se one "utopiti u paklu mudžahedina" u Iraku zajedno s "križarskim snagama".

Službeni izvori u Japanu potvrdili su u nedjelju da tijelo i odrubljena glava muškarca nađeni u Bagadadu pripadaju Shosei Kodi. Zarqawijeva skupina je prošlog utorka Japanu dala rok od 48 sati da povuče svoje snage iz Iraka i tako Shoseiju spasi život. Japanska vlada odbila je zahtjev otmičara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na video snimci je prikazano kako talac, odjeven u bijelu majicu, kleči na podu, a iza njega je prostrta američka zastava. Koda je, ruku zavezanih na leđima, bio okružen trojicom maskiranih muškaraca odjevenih u crno, iznad kojih se nalazio barjak skupine. Nakon što su pročitali svoju izjavu, muškarci su zgrabili Kodu, stavili ga na američku zastavu i velikim mu nožem odrezali glavu koju su potom digli u zrak i zatim stavili na truplo.

(Hina) xzt ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara