Na izbore u Sloveniji do 16 sati izašlo 44,45 posto birača

DRŽAVNO izborno povjerenstvo priopćilo je da je na parlamentarne izbore u Sloveniji u nedjelju do 16 sati izašlo nešto više od 720.000 birača ili 44,45 posto.

Popodnevni rezultati glasovanja pokazuju također da je odaziv nešto manji od očekivanog i onoga od prije četiri godine kada je ukupno glasovalo 70,4 posto od registriranih birača.

U popodnevnim satima glasovao je i slovenski predsjednik Janez Drnovšek, a aktualni premijer i predsjednik liberalnih demokrata Anton Rop još u jutarnjim satima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tom je prigodom ocijenio i odnose s Hrvatskom, rekavši da u odnosima dviju država nakon izbora neće biti bitnijih promjena i da će se incidenti smiriti nakon čega će doći do tolerantnih pregovora.

Predsjednik Demokratske stranke Janez Janša rekao je da bi u slučaju pobjede njegov odnos kao predsjednika vlade u odnosu na Hrvatsku bio korektan.

Prvi rezultati na temelju ispitivanja glasača po izlasku s birališta bit će objavljeni u 19 sati, a djelomični rezultati izbornog povjerenstva oko 22 sata.

Prema neslužbenim informacijama iz press-centra u Ljubljani, koje se baziraju na ispitivanjima komercijalne televizije Pop TV, Janšina stranka u tijesnom je vodstvu u odnosu na Ropove liberalne demokrate.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara