NA IZLOŽBI "VINISTRA" PREDSTAVLJENA "NONINA OTOČNA KUHARICA"

U sklopu 11. međunarodne izložbe vina i vinske opreme, "Vinistra 2004." u Poreču, sinoć je predstavljena knjiga "Nonina otočna kuharica", Marte Fazlić, u kojoj je autorica po sjećanju skupila neke od najboljih recepata Hrvatskog primorja, posebno otoka Cresa i Lošinja. L

U knjizi se nalazi izbor otočnih jela - od predjela, glavnih jela, priloga, salata do slastica - koje je u 90 godina dugom životu s ljubavlju spravljala njena baka, nona Markovica.

Urednik kuharice, Radovan Marčić istaknuo je na predstavljanju, kako su u knjizi prikupljeni razni zanimljivi recepti - od rižota od rakovica, brudeta, do smokvenjaka i hrostula.

"Svi oni pričaju o iskrenoj ljubavi kroz pjat (tanjur), zbog koje su bake, odnosno none, postale pouzdan stup svakoga pouzdanog kulinarstva", istaknuo je Marčić.

Autorica Marta Fazlić u predgovoru svoje knjiga pak ističe: "Neki kažu da je otočna kuhinja bogata, neki da je siromašna, ali u jednom se svi moraju složiti - zdrava je".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz hrvatski tekst starih otočnih recepata Cresa i Lošinja, nalaze se i prijevodi na talijanski, njemački i engleski jezik pa je ta knjiga ujedno i vrijedan turistički suvenir.

Izdavač "Nonine otočne kuharice je zagrebački nakladnik "Profil".(Hina) xsp/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara