Na Jarunu skupina mladića pokušala opljačkati dvojicu čuvara

JUČER je oko 6 sati na zagrebačkom Jarunu, ispred športskog objekta, veća skupina mladića pokušala izvršiti razbojstvo nad čuvarima športskog objekta, izvijestila je danas PU zagrebačka.

Prema policijskom izvješću, trojica hrvatskih državljana u dobi od 20, 19 i 17 godina, zajedno sa još nekoliko za sad nepoznatih počinitelja, došli su do portirnice športskog objekta, gdje se nalazio 29-godišnji čuvar kojeg su odgurnuli te od njega zatražili novac.

Čuvar je odbio predati novac, te ga je 20-godišnjak udario ramenom po tijelu. Druga su dvojica osumnjičenika čuvala stražu pazeći da ne naiđe policija, a čuvar je u jednom trenutku iskoristio njihovu nepažnju i uspio pobjeći.

Tada su došli do drugog čuvara, 39-godišnjaka, kojeg je 20-godišnjak uhvatio za vrat, a drugom mu rukom prislonio nož na grlo i zatražio novac. Budući čuvar nije imao novac 20-godišnjak ga je pustio te stavio kuhinjski nož oko pojasa.

Uporni u svom naumu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se 20-godišnjak zaputio prema 24-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se nalazio u blizini, odnosno pored kioska, te i od njega zatražio novac, što je 24-godišnjak odbio učiniti.
U trenutku dok je 20-godišnjak držao 24-godišnjaka za odjeću, drugi mladić iz skupine je 24-godišnjaka udario šakom u glavu te su mu iz džepa otuđili novčanik. 24-godišnjak nije imao vidljive ozljede te je odbio liječničku pomoć, izvijestila je policija.

U blizini mjesta događaja, u parku pored ulice Srednjaci, policijski su službenici zatekli 20-godišnjaka, 19-godišnjaka i 17-godišnjaka, koji su dovedeni u službene prostorije na kriminalističku obradu, a potom uz kaznenu prijavu u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

20-godišnjak je nož odbacio na mjestu uhićenja, te je isti pronađen. Materijalna šteta počinjena razbojstvom nad 24-godišnjakom iznosi nekoliko stotina kuna, izvijestila je policija.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara