Na Kosovu snježni pokrivač gotovo pola metara

SNIJEG koji pao u protekla tri dana, a koji je jutros prestao padati, na Kosovu je dosegao visinu od pola metra, a u Prištini su se jutarnje temperature spustile na minus deset stupnjeva Celzijusa.

Opskrba električnom energijom na Kosovu je relativno normalizirana, pošto je saniran kvar zbog kojega je obustavljena proizvodnja u bloku B1 Termoelektrane Kosovo.

Potrošači se električnom energijom opskrbljuju prema planu ABC kojega Elektroprivreda Kosova primjenjuje od 5. prosinca ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda u Prištini, na Kosovu se ovoga tjedna očekuje vrlo hladno vrijeme, s temperaturama do minus deset stupnjeva, a meteorolozi prognoziraju da neće biti padalina.

Regionalne i magistralne ceste su prohodne, premda se promet od jutros zbog leda na cestama odvija otežano, a na cesti Peć-Rožaja, na dionici od Kule do Rožaja, zabranjen je promet kamionima.

Zbog jačih snježnih padalina i niskih temperatura u protekla dva dana, na Kosovu je bilo najmanje 70 prometnih nesreća, ali bez ljudskih žrtava.

Policija upozorava vozače da je na svim cestovnim pravcima na Kosovu nužna zimska oprema, te najavljuje da će pripadnici prometne policije isključiti iz prometa sva vozila bez zimske opreme.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara