NA KOSOVU SUTRA POČINJE PREDIZBORNA KAMPANJA

Preizborna kampanja za parlamentarne izbore koji će se održati 23. listopada na Kosovu počinje u srijedu priopćio je u utorak navečer civilni upravitelj UNa na Kosovu Soren Jessen Petersen.

"Ovo mogu biti do sada najvažniji izbori na Kosovu, jer će skupština i vlada, koji budu izabrani, voditi Kosovo u pravcu provedbe standarda koje je pred Prištinu postavila međunarodna zajednica", izjavio je Jessen Petersen.

On je podsjetio sudionike izbora da su svi obećali korektno izborno natjecanje i priznavanje izbornih rezultata. Civilni upravitelj UN-a na Kosovu je zatražio od medija nepristranost i objektivnost pri praćenju kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na parlamentarnim izborima se za 100 od 120 zastupničkih mjesta u kosovskom parlamentu natječu 32 stranke, koalicije i udruge. Ukupno 20 zastupničkih mjesta je rezervirano za manjine - 10 za srpsku zajednicu i 10 za druge manjine na Kosovu. Nakon konstituiranja Skupštine Kosova, sa dvije trećine glasova se bira Vlada Kosova i predsjednik Kosova.

Ovo su drugi parlamentarni izbori od uspostavljanje misije UN-a na Kosovu, a tijekom ovog razdoblja dva puta su održani i lokalni izbori.

(Hina) xbb ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara