Na mjesnim izborima u Sisku pobijedio HDZ

NA DANAŠNJIM mjesnim izborima u gradu Sisku, na kojima se biralo 400 članova u 43 vijeća mjesnih odbora, prema prvim privremenim i neslužbenim rezultatima, pobijedio je HDZ, koji je osvojio 48,8 posto glasova.

HDZ je imao vlastite liste u 39 od 43 mjesna odbora, a s HSP-om je bio u koaliciji u mjestu Hrastelnica. Druga po broju dobivenih glasova je koalicija HNS-LS-SDP, koja je na izbore izašla u 27 mjesnih odbora i dobila 19, 4 posto glasova, a treća je Hrvatska stranka prava sa 12,6 posto glasova, koja je na izbore izašla u 27 odbora.

Hrvatski blok-pokret za modernu Hrvatsku dobio je 9 posto glasova, a izašao je na izbore u 17 od 43 mjesna odbora. HB je u 17 mjesnih odbora na kojima je izašao na izbore osvojio 13,9 posto glasova.

Na mjesne izbore u Sisku izašlo je 20 posto birača. Prosječni odaziv u gradskim mjesnim odborima bio je oko 15 posto, dok je veći odaziv zabilježen u prigradskim naseljima. Najslabiji izlazak zabilježen je u centru Siska; u Sisku Novom gdje je izašlo svega 9 posto birača, a u Sisku Starom 13 posto birača, dok je najbolji izlazak zabilježen u Lukavcu 84 posto, Bukovskom 81 i Vurotu 80 posto birača.

Izborno povjerenstvo sutra ujutro objavit će službene rezultate.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Siska Srećko Selanec večeras je u povodu pobjede na mjesnim izborima naglasio da je HDZ ostvario jako dobar rezultat, te da je HDZ prvi put od stvaranja hrvatske države pobijedio u samom centru Siska, u Naselju Željezara i u Mjesnom odboru Caprag.

Predsjednik HB-a Ivić Pašalić večeras je u Sisku čestitao Gradskom odboru te stranke, na kako je rekao, sjajnom, izbornom rezultatu. Naglasio je da je HB u Sisku do sada ostvario najbolje izborne rezultate, dokazavši da su stranka koja ima perspektivu i koja ima potporu u biračkom tijelu. "Sisački mjesni izbori su pokazatelj da do promjene vlasti u Hrvatskoj može doći samo zajedničkim nastupom i koalicijom državotvorne oporbe", rekao je Pašalić. Pozvao je na koaliciju sve državotvorne stranke; HB, HIP, HKDU i HČSP u Dalmaciji, a idućih dana očekuje i odgovor HSP-a o predloženoj suradnji s tim strankama. Pašalić je najavio da će za dva-tri tjedna objaviti s kim će HB ići na iduće parlamentarne izbore.

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Siska i predstavnik koalicije HNS-LS-SDP Mesud Peco izrazio je zadovoljstvo što je kao nositelj te liste pobijedio u Mjesnom odboru Sisak Novi i što je koalicija pobijedila u Topolovcu gdje je do sada pobjeđivao HDZ. "Ovim izborima u mjesnoj samoupravi Siska razbijeno je jednoumlje i jednostranačje, te će mjesni odbori u buduće biti višestranački, i to je najveća vrijednost današnjih izbora", kazao je Peco.

(Hina) malj mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara