Na obali 15 požara u posljednjih 24 sata

U POSLJEDNJIH 24 sata na području jadranskih županija izbilo je 15 požara, koje su vatrogasci sve uspjeli ugasiti ili lokalizirati, priopćio je DUZS.

Na području Splitsko-dalmatinske županije jučer oko 14 sati je iz zrakoplova uočen požar na brdu sjeverno od Marine. U zaseoku Čudine između Bristvice i Vrsina opožareno je 2 hektara suhe trave, makije i niskog raslinja.

Grmljavinsko nevrijeme koje je pogodilo Šibensko-kninsku županiju između 12 i 13 sati izazvalo je jedan veći požar i devet manjih. Veći požar je bio na području Lozovca kod Skradina te ga je gasilo 50 vatrogasaca, 17 vatrogasnih vozila i dva kanadera. Lokaliziran je oko 18.45, a vatrogasci i dalje dežuraju na tom lokalitetu. Delikatan je bio i požar 12 hektara trave i niskog raslinja u Bićinama kod Skradina na miniranom terenu, ali je ugašen bez većih problema. Devet manjih požara je odmah ugašeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Istri na području općine Mračana kod Ljubićevih Dvora izgorjelo je 5 hektara trave i niskog raslinja.

U Zadarskoj županiji na Dugom otoku kod mjesta  Savar u požaru je izgorjelo 300 četvornih metara niskog raslinja i smreke dok je kod mjesta Luka izgorjelo 100 četvornih metara i električni stup. Na otoku Ižu je izgorjelo 0,08 hektara borove šume.

D.M.
Foto: DUZS

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara