Na Otvorenoj liniji za prijavljivanje korupcije 250 poziva u prvih pet dana

Na "Otvorenoj liniji" za prijavljivanje korupcije samo u prvih pet dana bilo je 250 poziva, od kojih se 107 pritužbi građana odnosilo na korupciju i to uglavnom u sudstvu, državnim službama i zdravstvu, objavio je danas Transparency International Hrvatska (TIH).

Predsjednik TIH-a Zorislav Antun Petrović rekao je na današnjoj konferenciji za tisak da će se svi slučajevi navodne korupcije početi podrobnije analizirati početkom lipnja, a po isteku prvih mjesec dana u posebnoj brošuri objaviti će se najčešći pojavni oblici korupcije.

Od ukupnog broja poziva 21 posto pritužbi odnosilo se na sudstvo, 17 posto na javne državne službe, te 10 posto na zdravstvo, a bilo je pritužbi i na korupciju u zemljišno-knjižnim odjelima, u privatizaciji, povratu imovine, dodjeli zemljišta i u školstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najviše poziva, 21 posto, bilo je s područja Grada Zagreba, 19 posto iz Splitsko-dalmatinske županije, a po deset posto iz Primorsko- goranske, Sisačko-moslavačke i Osječko-baranjske županije.

TIH će podatke o pojavama korupcije na temelju poziva građana redovno dostavljati tijelima državne uprave kako bi se rad javnih službi ustrojio na što transparentniji način i tako suzio prostor za korupciju, rekao je Petrović.

(Hina) ggrb so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara