Na pitanje ima li države koja sudi generalima koji su je branili vlada će ogovoriti pisanim putem

IVICI TARFI (HB) obećan je pisani odgovor na pitanje premijeru Ivici Račanu na saborskom "aktualnom prijepodnevu" zna li barem jedna slučaj da jedna država sudi generalima koji su je obranili.

General Norac dobio je 12 godina, Gotovina je u bijegu, Haag ponovno traži uručivanje optužnice Bobetku, podsjetio je Tafra, pitajući se mogu li Hrvati biti ponosan narod kada sude najzaslužnijima za svoju slobodu.

Kako premijera nije bilo u sabornici, Tafri je obećan pisani odgovor.

Branimir Glavaš (HDZ) upozorio je Vladu da sigurnosne službe već dvije godine rade izan sustava, jer Vlada nije donijela Pravilnik i Uredbe o njihovu radu.

Potpredsjednik Vlade Goran Granić priznao je da Vlada to do sada nije učinila iz objektivnih razloga i najavio da će Vlada i prvi ljudi sigurnosnih službi to uskoro učiniti.

HSLS-ov zastupnik Ivan Čehok optužio je ministricu obrane Željku Antunović da smjenom 13 od 20 načelnika ureda za obranu čini političku čistku, te da je prekršila pravilnik kada je umjesto dosadašnjeg načelnika u Varaždinu postavila osobu koja ne ispunjava uvjete za tu dužnost.

Ministrica je odbacila sve optužbe, rekavši da nije, niti to može, postavila ili smijenila ni jednog načelnika, napominjući da svaka osoba, ukoliko smatra da su joj prekršena prava, može uputiti prigovor.

Naglasila je da se u MORH-u i Oružanim snagama provodi složen proces preustroja i pokušava dovesti u red niz nelogičnosti i privilegija, te da slučaj u Varaždinu nema nikakve veze s politikom.

Radi se o tome da su načelnici, kao i drugi zaposlenici, zbog novog ustroja u MORH-u stavljeni na raspolaganje, pri čemu se vodi računa o kvalifikaciji i obavljanju posla, a zbog čega je predložen novi raspored poslova, objasnila je ministrica obrane.

Sabor je završio aktualno prijepodne, a sjednicu će nakon stanke nastaviti raspravom o potvrđivanju nekoliko međunarodnih ugovora.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara