Na području Karlovačke županije palo do 55 cm snijega

NA PODRUČJU Karlovačke županije napadalo je danas od 40 do 55 centimetara novog snijega, a gust snijeg nošen vjetrom pada i dalje.

Po podacima Policijske uprave karlovačke, svi su magistralni pravci prohodni uz obaveznu upotrebu lanaca za sva vozila, lokalne su ceste zatrpane snijegom, a iako je velik broj sela u izolaciji, svi su gradovi i veća naselja prometno povezani.

Ivan Mataković, šef operative Ceste Karlovac d.d., koji je ujedno i na čelu štaba Zimske službe, kaže da svih 56 vozno-strojnih jednica raščišćava snijeg na državnim cestama i županijskim cestama prvog i drugog prioriteta, te da se unatoč tomu teško održava prohodnost. To je i razlog što se još nije pristupilo čišćenju cesta trećeg prioriteta. Najteže je na brdskim predjelima, na cesti Josipdol-Saborsko-Kuselj, lokalnim cestama oko Slunja, u Gorskom kotaru i dijelu Žumberka. Tim prometnicama uglavnom nisu vozile ni autobusne linije, kaže Ivan Mataković. Napominje da je obaveza Cesta Karlovac da lokalne ceste očiste od snijega u roku od 48 sati od prestanka padalina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Grad Karlovac također je u teškoj prometnoj situaciji. Dogradonačelnik Vladimir Benko, koji je na čelu Stožera Zimske službe za grad, kaže da su uz dva gradska poduzeća Zelenilo i Čistoća, te Ceste Karlovac angažirana još tri poduzeća (Žeger transporti, Ruša i Niskogradnja), ali parkirališta nisu očišćena kao ni većina prigradskih naselja i ulica. ´Svi rade svoj posao, a situacija je vrlo teška. Ovo je elementarna nepogoda. Jedino što mogu obećati da će u roku od 48 sati nakon prestanka padalina sve biti raščišćeno´, rekao je dogradonačelnik Benko.

U Centru za obavješćavanje kažu da je Zimska služba u Ogulinu počela čistiti snijeg tek jutros poslije 7 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara