Na pomolu rješenje krize na sjeveru Kosova

Na pomolu rješenje krize na sjeveru Kosova

Foto: AFP

PREDSTAVNICI srpske vlade najavili su za danas mogućnost postizanja dogovora o rješenju krize na sjeveru Kosova, javlja B92.

Da je dogovor na pomolu govori i priopćenje KFOR-a u kojem piše da će zadržati kontrolu nad prijelazima Brnjak i Jarinje do sredine rujna.

Taj je dogovor predviđen nacrtom za rješenje krize koji su izradili šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i zapovjednik KFOR-a Erhard Biller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovoreno je i da vozila do 3,5 tona težine, kao i teretna vozila s humanitarnim pošiljkama, uključujući hranu, mogu proći nakon provjere identiteta i pretresa za naoružanjem.

Prema istom dogovoru, blokade na putevima će biti uklonjene i sloboda kretanja će biti ponovo uspostavljena. Noć na barikadama koje drže Srbi sa sjevera Kosova, protekla je mirno, a incidenata nije bilo.

Kako doznaje Tanjug, kamioni sa 75 tona namirnica namijenjenih stanovništvu na sjeveru Kosova danas su krenuli iz Srbije. Na prijelaz Jarinje bi trebali doći poslijepodne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara