Na ponovljenim izborima u Makedoniji pobijedila Demokratska unija za integraciju

NA PONOVLJENIM izborima u Makedoniji, održanim u mjestima s albanskom većinom, jučer je pobijedila Demokratska unija za integraciju (DUI).

Makedonska Državna izborna komisija (DIK) je priopćila podatke s 183 od ukupno 187 mjesta na kojima su održani izbori. Nakon obrađenih 97.86 posto glasova, priopćeno je kako je DUI osvojio 38.642, a Demokratska partija Albanaca 32.133 glasa. Kada se tome pribroje glasovi s izbora održanih 1. lipnja, DUI ukupno ima 125.997, a DPA 83.678 glasova.

Ukupan odaziv na izborima od 1. i 15. lipnja  je bio 57,16 posto Najviše glasova je osvojila koalicija na čelu s vladajućom strankom VMRO-DPMNE (482.602), dok je koalicija "Sunce" na čelu sa Socijal-demokratski savezom dobila 233.362 glasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbori su morali biti ponovljeni zbog niza incidenata 1. lipnja, kada je na mnogim biralištima u većinski albanskim dijelovima Makedonije došlo do sukoba. Na biralištu u selu Aračinovo je tada izbio i oružani sukob u kojem je ubijena jedna osoba.

Makedonska policija su prije toga priopćile kako je i ovaj put zabilježeno nekoliko manjih incidenata, ali bez nasilja i korištenja vatrenog oružja. Uhićeno je oko 10 osoba.

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara