Na Prisavlju se bira v.d. ravnatelja

Na Prisavlju se bira v.d. ravnatelja

NAKON što se u ponedjeljak nije uspio izabrati novi ravnatelj HRT-a, Programsko vijeće na današnjoj će sjednici pokušati izabrati vršitelja dužnosti te raspisati novi natječaj za ravnatelja. Peteročlano Ravnateljstvo jednoglasno je odlučilo predložiti Vanju Sutlića za v.d. ravnatelja.

Nakon što su danima u Ministarstvu kulture tvrdili da je za izbor vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a potrebna dvotrećinska većina, sinoć je priopćeno da za njegov izbor nije propisana dvotrećinska većina, već da je dovoljno dobiti šest glasova.

Po svemu sudeći, na tu će dužnost biti imenovan Vanja Sutlić. Iz krugova koji dobro poznaju prilike na HRT-u doznajemo da za Sutlića ne samo da lobiraju Galić i Mesić, već i dvije najveće stranke u Hrvatskoj HDZ- i SDP. Izvor nam tvrdi kako je Sutlić "HDZ-ov kadar sa SDP-ovim krvnim zrncima" tako da bi pred parlamentarne izbora on na mjestu ravnatelja bio "pun pogodak" za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, s obzirom da na televiziji radi preko 30 godina, Sutlić se nameće kao jedini logični izbor jer  zna kako Televizija treba funkcionirati budući da je bio Galićev pomoćnik. Također, Sutlić je dokazujući političku neovisnost, prilikom predstavljanja svoje kandidature isticao kako je na tadašnjoj Televiziji Zagreb 1990. vodio praćenje prvih višestranačkih izbora u povijesti, koji su prema njegovim riječima, besprijekorno odrađeni.

R.I.
Foto: I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara