Na rubu pameti: Bebić zajebava SDP

Na rubu pameti: Bebić zajebava SDP

LUKA BEBIĆ je izjavio kako je izvješće Vlade o EU i ZERP-u došao na red, ali da će nažalost biti odgođen jer SDP-ovaca nema. Klub SDP-a sve je to gledao iz svojih prostorija i komentar im je "Bezobrazluk...".

Iako u 17.30 sati nije bilo teoretske šanse da se netko iz Vlade pojavi i brani Izvještaj o aktivnostima vezanim za pregovore s Europskom unijom i ZERP-u, na čemu od samog početka zasjedanja Sabora inzistira SDP, dva sata nakon odlaska te stranke iz sabornice predsjednik je ljutitoj oporbi uputio provokaciju. Insinuirao je da su oni sami krivi što se o tom izvještaju neće raspravljati.

"Predlagatelja, kluba SDP-a nema ovdje, prema tome, odgodit ćemo ovu raspravu dok se ne steknu uvjeti, kada se klub SDP-a vrati u sabornicu", kazao je Bebić. SDP-ovci su se, naime, odlučili na bojkot nakon zlogukih izjava Ollija Rehna, jer smatraju da se previše čeka na raspravu, a na dnevni red se stalno uvrštavaju nove točke, dok njihov zahtjev na listi "propada".

"Ma on je njima spustio"

Sreli smo na hodniku predsjednika HDZ-ova kluba, Andriju Hebranga, kojega smo upitali što se događa s predsjednikom Sabora, kada su HDZ-ovci samo dva sata ranije najavili kako će rasprava o EU i ZERP-u biti sljedeći tjedan.

"Ma to je on njima 'spustio'", kaže Hebrang. "Rasprave ne može biti dok ne prođu sastanci s Italijom i Slovenijom, a to će biti sljedeći tjedan. Do tada ni ne znamo na čemu smo", kaže Hebrang.

Povratak SDP-ovaca

No, SDP-ovci ovo Bebićevo "spuštanje" ne smatraju nimalo duhovitim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Država nam je u raspadu, a on nama spušta! Kao da je Europska unija nekakva šala", ozbiljna je Ingrid Antičević Marinović, koja je s kolegama natiskanim u klubu gledala "do daske" pojačanu sjednicu. Vratili su se u sabornicu i Slavko Linić je upitao Bebića da što je mislio time da je "njihova" rasprava odgođena zbog izostanka SDP-a, kada nema nikoga iz Vlade.

Ciganka

Bebić je tada stao nabrajati točke koje iz različitih razloga nemaju uvjeta za raspravu, kao ni famozna SDP-ova. Pa je, kaže, predložio da ta rasprava ide prvi dan sljedeći tjedan i on će nastojati da Vlada bude nazočna na reprezentativan način. Kaže da je nemoguće predviđati kad će se održati neka rasprava, kao ni koliko će koja potrajati.

"To ni Ciganka s kartama ne bi mogla reći kada će biti na redu", kaže Bebić, nakon čega upućuje oporbi čudnu molbu.

"Molim vas da me ne izlažete tu nekim pitanjima i da ja vama tu odgovaram, kad to za sat vremena može bit netočno", kaže predsjednik Sabora, dodajući da nije tražio izliku da se rasprava ne održi, nego da je ustvrdio da nema uvjeta jer nema podnositelja zahtjeva i predstavnika Vlade (iako predstavnike Vlade nije spominjao, op.a.)

"Ujutro nastavljamo sjednicu", zaključio je Bebić na svom karakterističnom jeziku.

A.B.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara