Na seminaru o ribarstvu u Zadru predstavljen nizozemski projekt

NIZOZEMSKO veleposlanstvo, u suradnji s Upravom za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, organiziralo je u Zadru ´Seminar o ribarstvu´, na kojem je, među ostalim, predstavljen investicijski projekt PSO nizozemskog programa suradnje sa zemljama srednje i istočne Europe putem provedbene agencije nizozemskog Ministarstva gospodarstva.

Voditelj ekonomskog i komercijalnog odjela pri nizozemskom veleposlanstvu u Zagrebu Mauritz Verhejden, otvarajući seminar, koji je okupio brojne poduzetnike iz područja ribarstva, istaknuo je dobru suradnju Nizozemske i Hrvatske u razvoju marikulture i poduzetništva u ribarstvu. Izrazio je nadu da će se suradnja nastaviti i dalje, tim više što postoje veliki potencijali s jedne i druge strane u uzgoju ribe.

Na seminaru je, u ime Ministarstva poljoprivrede i šumarstva RH, govorio pomoćnik ministra Ivan Katavić koji je u pozdravnom govoru zahvalio nizozemskim partnerima na uloženom trudu i financijskoj pomoći da bi marikultura i uzgoj ribe u Hrvatskoj postali važnom gospodarskom granom.

Predstavljajući investicijski projekt PSO - u koji su uključene zadarske tvrtke Cenmar i Marituna, njegov voditelj Jasper Wesseling podsjetio je kako je do sada realizirano više od 30 sličnih projekata vrijednih gotovo 11 milijuna eura, a u dva zadarska projekta ribnjačarstva uloženo je više od milijun eura.

Projekt (PSO) ima za cilj razvoj i jačanje novih poslovnih i investicijskih odnosa nizozemskih i hrvatskih tvrtaka, jačanje tvrtke Cenmar i hrvatskog Sektora ribnjačarstva, te ostvarenje zaštite okoliša i uštede energije.

Zadarskom Cenmaru projekt je donio opće poboljšanje rada i djelotvornost kroz pristup modernoj tehnologiji i tržišno orijentiranom upravljanju. Osim jačanja sektora akvakulture u Hrvatskoj, ovaj projekt otvara put na hrvatsko tržište nizozemskim proizvođačima opreme za uzgoj ribe, istaknuto je, uz ostalo, na seminaru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara