Na splitskoj rivi stotinjak prosvjednika prizivalo pad Vlade, policija ih gledala iz kombija

Foto: Jakov Prkić / Cropix

SVEGA stotinjak prosvjednika okupilo se večeras na splitskoj rivi. Uz povike "Pada Vlada" i "Jaco, napuši se kurca", tražila se smjena vlasti. Policija je sve spokojno promatrala iz kombija parkiranog pred crkvom Svetog Frane. Razloga za izlazak na buru i intervenciju nisu imali.

Vlada brine samo za svoju guzicu

"Dosta nam je više ovakve Vlade koja nije ništa napravila za rješavanje teške gospodarske situacije. Pokazali su da brinu samo za svoje guzice. Mladi nemaju nikakvu perspektivu, do posla ne mogu. Dotakli smo dno, a premijerka baljezga o spajalicama... Ne možemo to više slušati... Uaa", moglo se čuti od prosvjednika opremljenih tek jednim megafonom te s nekoliko prigodnih transparenata...

Zašto nije došlo više ljudi? "Ne znam, možda se boje. Ja nemam razloga za strah. Nemam što za izgubiti. Nezaposlena sam", rekla nam je jedna od prosvjednica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na rivi u doba prosvjeda nije bilo predstavnika političkih stranaka. Možda i bolje, jer prosvjednici drže da nijedna politička opcija ne nudi zadovoljavajuće rješenje za bolje sutra. Štoviše, poručili su političarima da se drže dalje od njih.

Bura dere, a izbori blizu

Koju ulicu dalje, naletjeli smo na jednog od viđenijih splitskih HDZ-ovaca u šetnji sa obitelji. Nije ga iznenadilo što na rivi nema previše prosvjednika. "Hladno je, bura brije, a i izbori su blizu. Ljudima se očito ne da dekomodirati", zaključio je.

I tako, danas u dva prosvjeda, prvom održanom jutros pred Banovinom protiv Fani i Keruma, i drugom na rivi za pad Vlade, skupilo se tek dvjestotinjak Splićana. Očito se izgubio revolucionaran duh po kojem je grad podno Marjana nekad nadaleko bio poznat. Zapali Splićani u apatiju...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara