Na Splitskom ljetu ove godine sedam premijera

Na Splitskome ljetu, koje će se ove godine održati od 14. srpnja do 14. kolovoza, bit će izvedene 32 predstave, od kojih sedam premijerno, najavio je nedavno postavljeni ravnatelj Splitskog ljeta i intendant splitskoga HNK Milan Štrljić na konferenciji za novinare, održanoj danas u Splitu.

Splitsko ljeto otvorit će na Peristilu premijera Verdijeve opere ´Nabucco´ u režiji Georgija Para i pod ravnanjem maestra Nikše Bareze.

Na Splitskom ljetu ponovno će se izvesti Verdijeva ´Aida´ u režiji Petra Selema i pod ravnanjem Ive Lipanovića.

´Bogovi nisu ljuti´ Staše Zurovca premijerna je baletna predstava, a premijerno će se izvesti i dvije drame - Euripidova ´Alkestida´, redatelja Zlatka Svibena, i Machiavellijeva ´Mandragola´, u režiji Krešimira Dolenčića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među gostima najpoznatiji je Eimuntas Nekrošius, koji će se predstaviti svojom posljednjom produkcijom - Čehovljevim ´Galebom´, u izvedbi Teatra ´Stabile´ iz Udina.

Splitska publika vidjet će i Tauferove ´Ribarske svađe´, koje će izvesti članovi kazališta iz Nove Gorice, Shakespeareovu dramu ´Romeo i Julija´, u izvedbi Histriona, mariborsko Slovensko narodno gledališče, te mnogobrojne pučke predstave na Carrarinoj poljani.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Stefan Milenković, Praški virtuozi, a Tomislav Mužek izvest će napolitanske kancone i arije.

Milan Štrljić rekao je na konferenciji za novinare kako nije točna informacija objavljena u jednim dnevnim novinama da Festivalsko vijeće jučer u Zagrebu nije prihvatilo program Splitskog ljeta. Dapače, dodao je Štrljić, ´iako napravljen u kratkom vremenu i uz velike napore, program je dobro ocijenjen´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara