Na Tadićevoj inauguraciji uglavnom šefovi diplomacije zemalja srednje Europe

NA INAUGURACIJI predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića bit će prisutni uglavnom šefovi diplomacije susjednih i nekih srednjoeuropskih zemalja, te Irana, zatim povjerenik EU-a iz Slovenije Janez Potočnik i koordinator Pakta za stabilnost jugoistočne Europe Erhard Busek, objavio je u četvrtak beogradski dnevnik "Danas", pozivajući se na izvore u Demokratskoj stranci, čiji je predsjednik Boris Tadić nedavno izabran za predsjednika Srbije.

U Beograd će 11. srpnja na svečanost inauguracije doputovati austrijska ministrica vanjskih poslova Benita Ferrero-Waldner, bivši grčki ministar vanjskih poslova Jorgos Papandreaou, šef slovačke diplomacije Eduard Kukan, mađarski ministar vanjskih oslova Laslo Kovacz, te šef diplomacije BiH Mladen Ivanić, navodi beogradski list.

U nedjelju će u Beogradu boraviti i hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, šef diplomacije Irana Kamel Karezi, i koordinator Pakta za stabilnost Erhard Busek, a očekuje se i dolazak bivšeg izraelskog premijera Shimona Pereza, tvrdi "Danas".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđen je i dolazak makedonskog premijera i ministra obrane Harija Kostova i Vlade Bučkovskog, te predsjednika i premijera RS-a Dragana Čavića i Dragana Mikerevića, čime popis gostiju još nije konačan budući da se neke potvrde još očekuju, piše beogradski list.

(Hina) xgple ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara