Na turskom teretnom brodu pred Koprom otkriveno 12 ilegalnih migranata

Na turskom teretnom brodu pred Koprom otkriveno 12 ilegalnih migranata

Foto: Luka Koper.si

DVANAEST ilegalnih migranata iz Sirije i Iraka otkriveno je u ponedjeljak u slovenskoj luci Koper na teretnom brodu koji je doputovao iz Turske, potvrdila je u utorak slovenska policija.

Kako je utvrđeno, devet Sirijaca i dvojica Iračana ukrcala su se na brod uz pomoć dvaju pomoraca na brodu koji su turski državljani. Obojicu mornara koji su pomagali "slijepim putnicima" pri ukrcaju  policija je privela i protiv njih će, kako je najavljeno,  biti uložena kaznena prijava.

Policija je objavila da slučaj tretira kao  pokušaj ilegalnog ulaska u Sloveniju jer su ilegalni migranti  na brodu bili sakriveni, a otkriveni su prilikom policijske kontrole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi  ilegalni migranti s turskog  broda u Sloveniji su odmah nakon toga zatražili azil i prebačeni su u dom za azilante, gdje će čekati na odvijanje postupka.

Kroz Sloveniju je lani na put prema razvijenijim europskim državama na sjeveru prešlo 350.000 ilegalnih migranata, a ove godine do zatvaranja tzv. balkanske rute još više od 100.000, ali ih je vrlo malo u toj zemlji zatražilo azil.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara